الرزق لم يكن مرتبطًا دائما بالماديات، ولكن مرتبط بسعادة القلب، وراحة البال، والزواج بمحبوب القلب، ومعشوق الروح، يقولون أن الزواج مقبرة الحب، كيف ويوجد بين أضلعي قلب ينبض بحب تملك من نبضه وأحتل شرايينه، من السهل على المحب أن ينسي
رصيد الستر
كانت ماجدة تمشي شاردة، غارقة في أفكارها، عندما قطعت عليها سيرها عجوز غريبة أمسكت بيدها وقالت بلطف غامض: "تعالي يا بنتي، وشوشي الودع... وأنا أقولك فين نصيبك." توقفت ماجدة فجأة، تنظر إليها بريبة واستغراب، وقالت مترددة: "الكلام ده ليا أنا يا خالة؟" أومأت العجوز بثقة: "أيوه... مفيش غيرك يا ماجدة." ارتبكت ماجدة وتجمدت ملامحها خوفًا: "إنتي عرفتي اسمي منين؟!" ضحكت العجوز ضحكة خفيفة يملؤها الغموض، وقالت بنبرة واثقة: "مش بس عارفة اسمك... أنا كمان عارفة إنتي بتتمني إيه." ثم مدت يدها المملوءة بالودع وقالت بصوت خافت كمن يهمس بسر: "وشوشي الودع يا ماجدة... يمكن يفتحلك باب كان مقفول." رمقتها ماجدة بنظرة ساخرة، وقالت: "وهقول إيه لودع؟ هو الودع بيسمع؟ ولا يفهم؟ وانتي أساساً جيتي منين؟" ابتسمت العجوز ابتسامة واثقة كأنها تعرف الإجابات كلها، وهمست: "احكي له زي ما تحكي لنفسك... سرك، فرحك، حزنك... وأنا أقولك اللي مستنياك قدّام."عن الطبعة
- نشر سنة 2023
- إبداع للترجمة والنشر والتوزيع