أهم من لومي لنفسي هو اعترافي بالغلط، ضميري الصاحي هو حماية ليَّا من إهانة نفسي بالأخطاء، مش جلاد عايش معايا يحاكمني ويصعَّب عليَّا دنيتي! أنا بعترف بأخطائي عشان أتولى المسؤولية مش عشان أجلد نفسي عليها كل يوم!
مهما كانت أخطائك خليك رحيم بنفسك عشان تقدر تغيرها، وافتكر إن أي خطأ بتبالغ في لوم نفسك عليه بيزيد ويتفاقم، ومش بيقل غير لما تتعلم تقبل وتواجه نفسك برحمة وود.
خانة اليك - حكايات من العيادة النفسية
نبذة عن الكتاب
كلمة الكاتب في التواصل المباشر مع الناس من خلال ندوات عامة أو حتى لقاءات تليفزيون، الجملة الأكثر شيوعا لما حد يعرف إني طبيب نفسي "ياه داحنا كلنا محتاجين نجيلك العيادة!" وده اللي خلاني أفكر أخدكوا معايا في رحلة جوه العيادة النفسية من خلال قصص مختلفة عن لسان أصحابها، كل واحد فيهم حاسس إنه واقف في خانة اليك مش لاقي مخرج، ومع كل قصة تحليل مُبسط للمشكلة ونقاط مضيئة تنور سبيل للخروج. لو ملاقتش قصتك كاملة في الكتاب أوعدك حتلاقي جمل عن لسانك أو مشاعر حاسس بيها ومش عارف تعبر عنها، وحتلاقي كمان تفسير المشاعر دي وتتعامل معاها ازاي، حتلاقي أفكار تطمنك وجايز تلاقي أفكار تصدمك، بس الأكيد إنك مش حتفضل في خانة اليكالتصنيف
عن الطبعة
- نشر سنة 2020
- 134 صفحة
- [ردمك 13] 9789776737358
- تشكيل للنشر والتوزيع
تحميل وقراءة الكتاب على تطبيق أبجد
تحميل الكتاباقتباسات من كتاب خانة اليك - حكايات من العيادة النفسية
مشاركة من لميس عبدالقادر
كل الاقتباساتمراجعات
كن أول من يراجع الكتاب
-
Hend Ahmed
الكتاب: خانة اليك (حكايات من العيادة النفسية)
الكاتب: مصطفى النحاس
دار النشر: دار تشكيل للنشر والتوزيع
عدد الصفحات: ١٣٤
التقييم:٤/٥
مجموعة من الحكايات على لسان أصحابها باللهجة العامية ثم يليها رؤية الطبيب النفسي لها و يضع الحلول في يد المريض.
هي مخاوف يضعها في نصبها الصحيح، يحللها و يرقم أبعادها ويخرج الحل المتوافق معها. ولأنه وضح أن معظم المشاكل تأتي من الطفولة والقوالب المجتمعية فرأى أن أساس حل العقد النفسي بالمقام الأول هو وضع حدود مع الآخرين ثم فصّل تلك الحدود حسب كل مشكلة نفسية.
هل الكلام الذي حاول به الكاتب حل كل مشكلة جديد؟ لا لمن يقرأ كثيرًا في ذلك المجال ولكن تكراره محفز و صياغته مريحة.
-
Mahi Elmasry
كتاب خفيف يصلح لمبتدئي القراءه في علم النفس. يتناول عده تجارب على لسان اصحاب المشاكل ثم رد الدكتور عل كل منهم. كتاب واقعي و مشاكل مرت بنا او باشخاص نعرفهم. بعض الأجزاء لمستني شخصيا. لم يعجبني الرد العام بلا حلول لاني توقعت تحليل اعمق من طبيب وكيف تم علاج كل حالة. وجدت نفسي اتسائل بعد نهاية بعض الفصول "بس كدة… طب و الحل؟"