ليس من اللائق أن نتحدثَ مع الغرباء، حتى لو كان الحديثُ بعيدًا عن الأمور الشخصية مثل ورقة الأربعة ديمن، لكن أثناء الحديث مع شبحٍ لا يمكن أن يكون هناك أيٌّ من قواعد السلوك، كان الأمر مروِّعًا!
20 قصة أشباح حقيقية
كيف تتسكع الأشباح في أوقات مَلَلها!! وكيف تمنع الأشباح المَهمات غير المكتملة عن الرقود في سلام؟! والأهم من ذلك ماهي طريقة تحضير الأشباح وصيدها. بمجرد ذكر الرعب، تجول الأشباح بالعقول. إن الأشباح هي التيمة الأشهر في أدب الرعب منذ قديم الأزل. ثم تم تحريفها على مر العصور، وبكل الدول؛ فباليابان يطلقون عليه اسم اليوريه، أو هانتو في ماليزيا، والجان في الشرق الأوسط، وسنجد في هذا الكتيب مجموعة متنوعة من القصص، تناولت جميع الأشكال التي يمكن بها تناول تيمة الأشباح بكافة وجهات النظر، وشتى النهايات المُحتملة.التصنيف
- نشر سنة 2023
- دار إشراقة
اقتباسات من رواية 20 قصة أشباح حقيقية
مشاركة من Hagar Mohammed
Ahmed Ezzat
المجموعة دي بتاخدك من أول صفحة لعالم تاني تمامًا… عالم مليان غموض وخطر وأسرار بتهمسلك وانت مش عايز تسمعها بس غصب عنك بتكمل زي ما النداهة بتناديك وانت مش قادر تقاوم
كل قصة فيها طابعها الخاص، وكل واحدة بتسيبك في حالة من الترقب والدهشة، كأنك لسه خارج من كابوس مش عارف إذا كان حقيقي ولا خيال!
القصة الأولى – شبح واشنطن
فكّر نفسك في نزهة بسيطة بالدراجة لحد ما الطريق ياخدك لبيت غريب، مفيهوش حياة، بس فيه حاجة تانية بتتنفس في الجدران!
جون رايلي يدخل البيت يدور على مساعدة، لكنه يكتشف إنه هو اللي محتاج اللي يساعده الجو العام في القصة مرعب جدًا، التفاصيل الصغيرة زي صوت الأرضية، والبيوت القديمة، والسكوت اللي بيكتم النفس… كلها معمولة بحرفية تخليك تحس إنك هناك فعلاً
القصة التانية – شبح رجل حي
رحلة في المحيط الأطلسي، وأجواء سفينة رايحة لمكان بعيد والبحر دايمًا بيخبّي أسراره
القصة دي فيها رهبة من نوع مختلف مش رعب مباشر لكن إحساس غريب بالوحدة والخطر وكأن الموج نفسه بيتكلم
حوار البطل مع مساعد القبطان غامض جدًا، يخليك تسأل نفسك: هو اللي بيحصل حقيقي؟ ولا مجرد هلوسة بحرية من الوحدة؟
القصة التالتة – صورة المرأة الميتة
دي من أجمل وأقوى القصص في المجموعة بالنسبة لي
مصور بيتجنب الحزن طول عمره لكن القدر بيحطه في مواجهة مع الموت نفسه من خلال الكاميرا
اللحظة اللي بيبدأ فيها تحميض الصور وتظهر الحقيقة المرعبة… دي لحظة صعبة جدًا ومكتوبة بإحساس عالي.د
الكاتب هنا لعب على فكرة إن الكاميرا ممكن تشوف اللي إحنا مش شايفينه، ودي فكرة مخيفة وممتعة في نفس الوقت
وغيرها من القصص المشوقة و المجموعة دي بتقدم رعب ذكي مش بيعتمد على الدم أو العنف لكن على الجو العام التفاصيل والخيال اللي بيخليك تتخيل الرعب بنفسك
اللغة بسيطة وسلسة جدًا الأحداث قصيرة ومكثفة ومفيهاش تطويل أو ملل
هتخلص القصة وتبدأ التانية وانت مش حاسس بالوقت وكل واحدة هتسيب جواك أثر مختلف
لو بتحب النوع اللي بيجمع بين الغموض، الرعب النفسي، والقصص اللي فيها نهاية مفتوحة تخليك تفكر المجموعة دي هتعجبك جدًا
مش كل باب مقفول وراه أمان أوقات وراه حكاية هتطاردك حتى بعد ما تقفل الكتاب
لو الكاميرا شافت اللي محدش بيشوفه… فهل فعلاً كنت عايز تعرف الحقيقة؟
ده مش كتاب عادي ده بوابة لعالم كل صفحة فيه فيها همسة من المجهول
اقرأها لو قلبك جامد… بس أوعى تسيب النور مطفي وانت بتخلص آخر صفحة
كل قصة هتخليك تبص حواليك مرتين قبل ما تطفي النور
كل قصة فيها حالة غموض مختلفة، وكل نهاية بتسيبك محتار بين الحقيقة والوهم
لو بتحب الإحساس ده بتاع الرعب الهادئ اللي بيتسلل جواك من غير ما تحس، فالمجموعة دي لازم تكون على قايمة قراءاتك الجاية
#أبجد
20 قصة أشباح حقيقية
Abjjad | أبجد
Nader Reda
#ريفيو كتاب : ٢٠ قصة أشباح حقيقية
* الكاتب : بول هولند
* الصفحات : ١٩٦ ابجد
* دار النشر : دار نشر اشراقة
🕳عنوان العمل يوحى للقارئ بأنه سوف يقرأ قصص مثيرة وشيقة ذات أحداث غامضة وغريبة فهل هذا مأسوف يجده القارئ ؟ أشباح وعفاريت، أناس تظهر وتختفي.
🕳 تقييم القصص بين الجيد والمقبول ، اما الترجمة أيضا تختلف من قصة لأخرى ولكن مقبول فى العموم .
🛑 نبذة مختصرة عن بعض القصص :
⭐️ صورة المراة الميتة : توصى سيدة بعدم تصويرها بعد موتها ، يتم تصويرها بناء على طلب أبنائها ، فتظهر فى الصورة وعلى راسها حجاب .
⭐️ القصر القديم : قصر مسكون ( أشباح ) أصوات غريبة مزعجة ، كما شوهدت اشياء غريبة لاتفسير لها ، سفينة غرقت أمام شاطئ القصر ومات كل الركاب وتم دفنهم على الشاطئ ، فأصبح القصر مهجور بعد أن سكنته الأشباح.
⭐️ كيف اصطاد الشبح ؟ هل ممكن ان تكون مبسوط انك تسكن مع أشباح ؟
Achaimaa Adel
فى البداية كان الكتاب يسير بنحو ممل بالنسبة لى فلم أشعر بأى رعب و لكن كونه عن قصص حقيقيه جعلنى اكمل و فعلا بدأت الحكايات فى إثارة الرعب و الادرينالين يرتفع فكان وقتا ممتعا .
ماجد شعير
القصة الأولى كانت الترجمة سيئة لكنها تطورت في القصص الأخرى كانت جيدة جدا لكن القصص لم تشدني بقدر مقبول و اعتقد ان المجموعة القصصية لم تكن مرعبة حيث القصة الأولى كانت ظريفة حيث تدور حول نفس فكرة آلة الزمان و المفارقات باقي القصص كانت جافة غير مثيرة
Mohamed Metwally
عنوان الكتاب يرفع من سقف توقعات القارئ، وعادة الكتب التي تتخذ عنوانا يثير لعاب القارئ نادرا ما تقدم شيئا يذكر.
القصص لا يوجد مرجع ل 'حقيقيتها' بل وبعضها ليست قصص أشباح ولكن قصص خداع من باب النصب.
محمد متولي