فكلمة خـوف تعني ذلك الشعور البغيض الذي يخامرك حين تتوقع نزول نازلة أو حلول نائبة.
المانح | The Giver
في عالمٍ يبدو كاملًا إلى حدّ الوهم—لا فقر فيه ولا جريمة ولا مرض—يجد الفتى جوناس نفسه مُختارًا لمهمة استثنائية تغيّر كل ما كان يظنه حقائق ثابتة. تكليف واحد يفتح أمامه أبواب المعرفة، لكنه يكشف أيضًا عن أثمانٍ خفية لا يدركها سواه. بأسلوب عميق وصادم، تقودنا لويس لوري في رواية المانح إلى رحلة تستكشف جوهر الذاكرة والحرية والإنسانية، كاشفةً الفاصل الدقيق بين الطاعة العمياء والحقيقة، وبين الكمال المزعوم والواقع المخبّأ خلفه. الحائزة على ميدالية نيوبري لعام 1994، تُعدّ هذه الرواية واحدة من أكثر الأعمال الأدبية تأثيرًا في القرن العشرين، وتجربة فريدة تطرح سؤالًا لا يُنسى: ما الثمن الحقيقي للمعرفة؟التصنيف
- [ردمك 13] 978-9921-853-04-9
دار النشر🏫: الخان
وسيلة القراءة📱: e على ابجد
نبذة📝:
بيبدأ الكتاب ب جوناس و هو راكب دراجته و بتحلق طائره بشكل قريب اوى فوق راسه
كل سكان المجتمع بيحسوا بالخوف و بيجى صوت من المذياع ينبهم ان كل اللى بيعمل حاجه يسبها و يجروا على اقرب بناء و يستخبوا فيه لحد ما الطائره دى تعدى
و بعد ما عدت بيقولهم المذياع ان الطائره دى الطيار بتاعها ضل الطريق و طار على ارتفاع منخفض و انه بسبب الخطأ ده تم تسريحه
و بعد انتهاء اليوم الدراسى لجوناس بيروح بيته و اثناء جلسة (الافصاح عن المشاعر) احد الطقوس العائلية للمجتمع اللى كل شخص فيها بيبدأ يحكى مشاعره و يحللوها مع بعض بيحكى جوناس عن مشاعره و الخوف اللى حس بيه و اثناء احدى الجلسات دى بيعترف جوناس انه حاسس بتوجس لان مراسم ابناء الاثنى عشر قربت و دى مراسم بيتم فيها اختيار مهنة المستقبليه اللى هيبدأ فيها التدريب
رايى📄:
الروايه ممتعه جدا فى الاول بتشدك بسؤال ايه هو المجتمع ده و ايه الحياه دى و ليه اصلا بيقعدوا مع بعض كاعائلة و يحللو مشاعر بعض و يحللوا احلام بعض و يعنى ايه تسريح و ايه مراسم ابناء الاثنى عشر
و بعدين بيفهمك كل حاجه و مع كل معلومه بتفهمها عن المجتمع ده بتحس بصدمه اكبر و اكبر
و ده شدنى طبعا انى اقرا الجزء التانى 🥰
الترجمه ممتازه كأنها روايه باللغه العربيه مش مترجمه
تقييمى :5 من 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Fady Medhat
الكتاب حلو جدا ولكن النهاية لم تعجبني فقط ولكن رواية بتوريك أن الحياة عبارة عن أسلوب روتيني وان لم تغير الأسلوب روتيني ده ممكن تلعب علي نقطه التحدي انك هتقابلك معوقات وده بظبط اللي كانت الرواية بتوصف عن طريق جوناس اللي شايف أن هو عايز يكون مختلف