ضهر الحوت > مراجعات رواية ضهر الحوت

مراجعات رواية ضهر الحوت

ماذا كان رأي القرّاء برواية ضهر الحوت؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.

ضهر الحوت - محمد عصمت

ضهر الحوت

قراءة شيقة وخفيفة ومثيرة مع حبكته مضبوطة و تتطرق لقضايا كتير بنسمع عنها كل يوم دون الدخول في تفاصيل تثقل النفس. السرد بالفصحى و الحوار بالعامية مضبوطين جدا بدون فزلكة أو (أفورة) وفرد عضلات لغوية لا مجال لها. الشخصيات مختلفة و بنائها وحوارها ولغتهم واقعية جداً و عجبني ان مش كل الشخصيات بتنتهي في نفس النقطة والنهاية كمان حلوة جداً.

ضهر الحوت

بيحصل فيها جرائم قتل متتاليه

وكالعادة هتسحلك معاها

ويطلع القاتل اخر حد تتوقعه

استمتعت بيها جدا وخلصتها فى يوم واحد

حوار ممتع وشيق يجذب الانتباه للمواصلة بالقراءة ، أسلوب قريب للقارئ بطريقة سلسة وواقعية ، لكن لمَ النهاية مفتوحة !؟ انتظرنا طويلاً لنعرف الحقيقة ، هذا يعطي انتكاساً للقارئ ربما !

3.5 من 5

الروايه كاخر اعمال الكاتب محمد عصمت مكنتش احسن حاجه فراغات كتير فى الاحداث و شخصيات مش مفهومه السياق و لا لسها بعد روائى حتى الشخصيه الرئيسيه سعيد بنائها سطحى جدا و اهيرا النهايه مفتوحه ودا من رأيى مش احسن حاجه فى روايه المفروض تصنيفها جريمه ايه مصير الاشخاص دى وايه نهايتها..

عمل جميل اتمني بشدة اعرف هيختار ايه في النهاية حاسة أنه هيموت ضميره زي الاول بس المرة دي مفيش خوف؟ طب لو سكت هيعملوا ايه في الجثث ! و كريم هيموت ولا هيعيش !!!!!

يالهوي مئة سؤال يارب يبقي فيه جزء تاني

الرواية عجبتني وشدتني جدا وكنت منتظرة النهاية ،أنا معنديش مشكلة مع النهايات المفتوحة بس دي مبهمة بشكل مبالغ فيه كان ممكن تكون النهاية أفضل بس دا ميمنعش إني استمتعت مع الرواية.

رواية جميلة

كنت خائفة اقراها عشان عارفة لن عصمت بتاع رعب 😅

بس الحمد لله لقتها مختلفة ومش مرعبة

عجبتني

روايه بطن الحوت دائما عندما اقرا روايه جريمه بستشعر الجاني اثناء قرأتي وبيتضح بعد ذلك انني كنت علي صواب ولكن في هذه الروايه لم اتمكن من معرفته وكانت مفاجاه ليه في نهايه الروايه ومعرفتي للجاني ولكن للاسف حزنت ان النهايه مفتوحه فاانا اكرهه النهايات المفتوحه او الغير واضحه

الرواية صغيرة تنتهي في جلسة واحده

فاصل بين روايات دسمه خفيفة ولذيذة

- النهاية جات سريعة (ومفتوحة )

- الجزء الأول الي يخص رؤوف ملوش لازمة ولا ضاف للأحداث حاجة

- الأحداث سريعة أووي

الرواية تستحق ٢.٥ من ٥

#تحدِّي-أبجد-للقراءة 🙂

رواية جريمة وغموض تجمع ما بين اللغة العربية الفصحى وما بين العامية المصرية الحِواريّةِ

إن كانت تتسم بشيء فهو البساطة

لا يوجد بها ما يتميَّز به المخضرمون في أعمال الجريمةِ!

الرواية شيقة يعيبها حشو بعض المناقشات بدون داعي وشخصيات ملهاش تأثير في الأحداث بالاضافه إلى عدم وجود مبرر لعدم البحث في الشاليه اللي حدثت أمامه الجريمه

لكن على كل حال روايه جديدة تستحق القراءه

لأول مرة اقرأ للكاتب ، أحداث الرواية سريعة ولكنها مشوقة

لكني النهاية المفتوحة تؤرق تفكيري ، لا يمكن لسعيد ان يغير مبادئه لأجل مبرراتها..اتمنى ذلك حقا

محبتي : من قطاع غزة

أسلوب شيق سلس، وإن كنت أفضل أن يتم ربط الجزء الاول (حادثة سعيد الصغير) ببقية الأحداث في النهاية، كما أنني لست من هواة النهايات المفتوحة، خاصة المبتورة بهذه الطريقة.

انتهيت من قراتها بداية قوية ومؤثرة

المميز فيها عدم كثرة الأشخاص

الحوار و السرد مختلط لكن تغلبها العامية

كان ممكن تكون النهاية غير كده خالص

الروايه من النوع الخفيف فقد انتهيت من قراته فى اقل من يوم تصاعد الأحداث جيد نوع ما

ولكن لا احب النهايات المفتوحه بكل أشكالها

لغة الكاتب سلسة وبسيطة

بعض الأحداث غير مكتملة و بنظري لم نكن بحاجة لمعرفتها كوفاة اخوه مثلا وقصة المقعدة حينما تم قطع الكلام أثناء الحديث عنها

معلومة غير مهمة من الممكن تم وضعها للفت النظر وهي قصة استحضار روح بنت خليل ( لا تخدم القصة ولم يتم توظيف المعلومة بشكل منطقي )

النهاية مفتوحة وهي تحتمل خيارين/ حزء ثاني للكتاب و هو غير وارد لان القصة واضحة/ نهاية منطقية وهي عمل ماهو مفروض (الابلاغ الفوري عن سلسلة الجرائم)

1 تعليقات

ذكرتني قصص الجيب ايام زمان، حاجة تسلية في مشوار قصير بس لا عمق لا كتابة لا عرفنا رؤوف كان علاقته شنو بباقي القصة ولو النهاية المفتوحة مفروض انها تفتح حوار عن الضمير والاختيارات فده ما الخيار الصحيح اعتقد

بس كقراءة بلا هدف ولا فائدة لطيفة

قرأت البداية ولكن لم أستطع مواصلة القراءة لوجود أخطاء أسلوبية ولغوية وخصوصًا: فقدت زهوتها، الذي نعرفه طيلة حياتنا أن مصدر الفعل زها هو زهو، فالصحيح: فقدت زهوها

كنت اتمنى اديها تقييم اكبر من كدة بس النهاية بصراحة مستفزة جدااااااااا غير أن الفصل الاول الخاص بموت الاخ الكبير ملوش اى علاقة بالرواية خالص

ابحت بغوغل عن موقعنا الجديد

****

وقم بنشر كتبك به وآسف على الإزعاج وأتمنا أن تقومو بدعمي بدخول للموقع ورفع به كتبكم