‏‏ليلة حب > مراجعات رواية ‏‏ليلة حب > مراجعة [email protected]

أسم الكاتب :دينا عماد

دار النشر :دار الرسم بالكلمات للنشر والتوزيع

الوقت :290ص

التقيم :⭐⭐⭐⭐⭐

انا كنت داخله الروايه من جمال الغلاف والاسم وسامعه صوت ام كلثوم في ليله حب حلوة لكن اتصدمت من الواقع الصورة اللي الناس شايفها مكتملة أب زياد أم أيه وابناء فجأة بيختفي السند وبيهرب من مسئولياته وبنعيش مع أم الظروف خلتها العائل الوحيد لأسرتها وزي بيوت كتير الأمهات هي مصدر الرزق الوحيد بتحاول تشتغل وتنجح ولأن كل انسان بيحتاج لدعم فصديقتها هاله اكبر داعم ليها وأيه بتدور علي شغل تعرف تعمله زي وهو اعداد الطعام وبمساعدة من هاله بتنجح ولولا ظهور سيف وانقاذها مكنتش هتقدر تعمل مشروعه هسيف دكتور حياته هادية

الروايه بتتكلم عن مجموعة من قصص الواقع اللي بنعيشه زي هروب الاب من مسئولياته وتحمل الام المسئولية كامله وأهمية الصداقة الحقيقة اللي هي التواجد عند الحاجه الفضفضه بدون حساب أو احكام وبدون مصلحه متلخصه في صداقة أيه وهالة وازاي أن الاحتياج في بعض الأوقات لو شخصيه ضعيفه مش لقيه في محيطها بتدور بره وازاي سهل منصات التواصل الاجتماعي التوصل وبقي عالم افتراضي ولكن مخاطرة كبيرة جدا ولا يجب الثقه في اي شخص مهما أظهر احسن الصفات فهو فخ يسهل الوقع فيه ولولا الصداقه لكن هدم بيت هاله وشخصيه زي د.سيف مسالمه كل طلباته عيادة وزوجه وابناء ولكن مع وجود تدخلات من الأهل في شخصيه أمال ام الزوجة بيهدم البيت زي قصه سيف وخلود.

والرواية بتناقش مشكله الجيل الحالي والربح السريع وأقصر الطرق زي المراهنات اللي خلت الشباب توصل أنهم ممكن يسرقوا للأسف

والبنات وجنون السوشيال ميديا اللي ممكن في ثانيه تضيع حياة وسمعت بنت لمجرد الغيرة منها ولكن وجود الأهل وثقتهم فيها بيقدروا يثبتوا برائتها

والرجل اللي فاكر أنه اشتري ست بمجرد أنها مضت عقد الزواج أو في خياله كتبت صك الملكية ومش من حقها انها تشوف حياتها حتي لو هو مش موجود حتي لوهيسبها تغرق لوحدها وتحل مشكلات ملهاش دخل فيها وازي في أشخاص باستخدام اولادها كارت ضغط علشان الشخص التاني يوافق علي كل شروطه أو حرمانها من أولادها💔

الرواية فيها صبر وجبر وعوض وستر لكل شخص منهم في حكايته وازاي بالتفاهم والقرب بتتحل كل المشكلات ولازم نبص علي النعم اللي عندنا ونحمد ربنا عليها علشان يحفظها لينا ❤️

#أبجد

#ليلة_حب