جسر القناديل > مراجعات كتاب جسر القناديل > مراجعة Jessy M Sameh

جسر القناديل

#تجربتي_مع_جسر_القناديل

#مسابقات_مكتبة_وهبان

كبداية يعني نهاية العمل فظيعة زي فكرته😂🥲🩷

أول ما سمعت عن فكرة إن ٤ كتّاب يكتبوا رواية واحدة حسيت أن هتكون تجربة مختلفة وفي نفس الوقت ممكن متنجحش أوي أو تنجح جدا، خصوصًا بعد ما قرأت بوست باشمهندس أيمن حويرة عن التجربة نفسها وإن رحلة كتابة الرواية مش أن الأربع كتّاب مثلا اتفقوا ع الفكرة والنهاية والأحداث اللي في النص أو حتى رصوها قدامهم وبدأوا ينفذوا، لا دول كل واحد استلم لقي فصل مكتوب قبله وكمل عليه بأسلوبه ورؤيته!

عن نفسي بحب أسمع في العمل لو كذا شخصية الأصوات بتاعتهم، فكان التنقل ما بين كل كاتب والتاني على الفصول الأربعة كانت محققة الحاجة دي... مش عارفة دة بسبب عدم تركيزي يمكن الفترة دي في اللي بقراه أوي بسبب الدراسة ولا، بس تسلسل الأحداث أو الرؤية نفسها أن أنتم رايحين بينا فين كانت يمكن أكتر حاجة مربكة في العمل بالنسبالي، كنت تايهة كمان في الشخصيات بسبب السرد، أوقات مكنتش بعرف هل اللي بيتكلم دة صوت شخصية ولا صوت الراوي العليم، بس الفصل الأخير في العمل وضحلي يعتبر أغلب اللي مكنتش فاهماه أوي ودي نقطة فارقة معايا في العمل الصراحة.

التجربة حقيقي شايفة أنها تطلبت إبداع ودماغ عالية لتكملة السلسلة من الخرز اللي بدأها كاتب تاني علشان يكمل شكل السلسلة المنمق الجذاب في الآخر، وأكيد هي تجربة فارقة لينا كقراء أو لكل كاتب شارك

تجربة فريدة ومميزة حتى في فكرة العمل نفسه🩷

شكرًا كتوبيا على الكريتيفتي🩷🩷