364 يوم سعادة > اقتباسات من كتاب 364 يوم سعادة

اقتباسات من كتاب 364 يوم سعادة

اقتباسات ومقتطفات من كتاب 364 يوم سعادة أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

364 يوم سعادة - دعاء أمير شلبي

364 يوم سعادة

تأليف (تأليف) 4

• ‫من مدمرات السعادة: أن تفعل بلا تفكير، أو أن تفكر بلا فعل.

مشاركة من محمد فرخ
  • لكن السعادة شيء مختلف من شخص للتاني، ومطلوب منك تفصّل سعادتك على مقاسك مش على مقاس الناس اللي إنت شايفهم سعداء.

مشاركة من محمد فرخ
  • ‫ مش مطلوب منك وقت الأزمة إنك تكون مبسوط وبتضحك، إنما سعادة الأزمة في وعيك إنك تقدر تتخطاها،

مشاركة من محمد فرخ
  • مش لازم تكون طيب عشان كل الناس تستاهل تتعامل بطيبة، لكن إنت طيب عشان إنت تستاهل تعيش بقلب طيب.

مشاركة من محمد فرخ
  • مش عيب إنك تكلم نفسك، بس لما تيجي تكلمها ما تنساش تديلها احترامها كدا وتحبها وتقدرها وما تقساش عليها، كلمها حلو.

‫ كلمها.. بالراحة.

مشاركة من yasmin
  • ❞ اِدي لنفسك هدنة

⁠‫كتير مننا بيتخانق مع نفسه ويدخل في صراع بينه وبينها، وفي الآخر بيلاقي نفسه في دايرة مفرغة ما بين خيارين: أنتصر وأهزم نفسي ولّا أنهزم فنفسي تنتصر؟! محير نفسك ليه؟ وقف صراعك.. رتب أوراقك.. راجع نفسك.. خطط تاني.. ❝

مشاركة من Ramy Said
  • دوّرش على السعادة

‫ عمرك كنت عارف مكان حاجة ودورت عليها؟

‫ جرت العادة على إننا بندوّر دايمًا على المفقود، فطول ما إنت بتدوّر على السعادة ( فهذا يعني أنها مفقودة،لا تبحث عنها ،عشها)

مشاركة من محمد فرخ
  • اعتبروا كلمة FAIL في اللغة الإنجليزية: (First Attempt In Life) المحاولة الأولى في الحياة. هنخلي كلمة فشل: فيه شيء لسا ما اتعملش

مشاركة من محمد فرخ
  • في ثقافتنا مقولة بتقول أكبر منك بيوم يعرف عنك بسنة.. انساها.

‫ ممكن تبدلها بسابقك بسنة عشان اجتهد عنك بيوم.

• عايز تفكر فكر الناجحين؟

‫ ما تبصش أصلًا على الكباية، وما تستناش حد يملاها لك، واعرف عايز تملاها إيه وإزاي؟!

مشاركة من محمد فرخ
  • ‫ لا تحزن على ما فات، فقد يكون الخير هو فواته.