تعلّم درسه جيّدًا، وهو أن يتقبّل مِنح الحياة كلّما قابلها، وأن يصبر على محنها كلما جاءت.
اتنين في واحد > اقتباسات من رواية اتنين في واحد
اقتباسات من رواية اتنين في واحد
اقتباسات ومقتطفات من رواية اتنين في واحد أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الرواية.
اتنين في واحد
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa
«من أكتر أسباب التعاسة الزوجية شيوعًا هو أن كل طرف بيدوّر على العيب في الطرف التاني، وبينسى يدوّر جوّاه، وده بيخلينا نعالج، ده لو كُنّا بنحاول نعالج أصلًا، نُص المُشكلة بس، وبنتجاهل النُّص التاني، زي اللي عاوز عربية تمشي بعجلتين يمين بس، ببساطة، مش هتمشي».
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa -
- أسوأ حاجة ممكن تبوّظ حياة أي إنسان…
ثم عدّل:
- أو أي كائن، هي أنه يحس أنه لوحده، بغض النظر هو فعلًا لوحده، والا لا.
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa -
نظام أنا برة البيت عشان مين؟ وسيبيني أنام عشان تعبان! الكلام ده كله حق يُراد به باطل يا زين، ولما بنتخنق أوي، بنقوم نلبس وننزل نقعد على القهوة! ولما بيضغطوا علينا، بنتخانق لأنهم مش حاسين بينا واحنا طول النهار في الشغل، وكأنهم كانوا في المول بيعملوا شوبينج مش بيغسلوا وبيطبخوا وبيهتموا بنفسهم عشان يعجبونا! وكمان مطلوب منهم يفرفشونا لما نرجع! صدقني يا زين، الكلام ده لو احنا كرجالة صدقناه، نبقى بنأذي نفسنا قبل ما نأذيهم. تركيبة سي السيّد دي مؤذية جدًّا للراجل قبل الست.
مشاركة من farida -
فالرُّحماء، هم أولى الناس برحمة صاحب الرحمة.
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa -
ما حدش بيعرف حكمة ربنا في وقتها، وفيه حاجات بتحصل لنا مش بنعرف حكمة ربنا منها أبدًا، كل حاجة حلوة في الدُّنيا بيبقى معاها ابتلاء، عشان دي دُنيا مش جنة،
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa -
تمُر علينا أوقات في حياتنا، نشعُر خلالها أننا نرغب في التعرّي أمام من لن يحكم علينا أحكامًا ظالمة بناءً على معرفته السابقة بنا، أحيانًا نحتاج لأن نزوّر الحقيقة، أو نقصّها خارج سياق حكايتنا الطويلة، لنسمع رأيًا جزئيًّا من غريب لا يعلم عنا سوى ما نريده أن يعلمه.
مشاركة من Sarah Ehab Mustafa