من العبث والهبل والسذاجة إن الإنسان يحرق من وقته وطاقته في أفكار أو أسئلة مش هتوصله لحاجة مفيدة له، إنما هو بس عشان يطيب خاطر نفسه بإجابات
فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف > اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
اقتباسات ومقتطفات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.
مشاركة من Om Yassin Abo Bakr
مشاركة من Om Yassin Abo Bakr -
لا تشرح عُمق البحر لسمكة تعيش في حوض؛ العقول محدودة بحدود تجربتها.
مشاركة من Om Yassin Abo Bakr -
كائن عايش بردود أفعال، مش بمبادئ واضحة راسخة. هو الشخص اللي بيختار السلوك السوقي أو المبتذل - حتى ولو هزار سخيف أو تنمر فج - مش لأنه شديد أو واثق من نفسه، إنما ده لأنه فاقد للهوية. إنسان هش من جوا، فبيلغوش على هشاشته ديه بالهمجية والسلوك العدواني.
مشاركة من Om Yassin Abo Bakr -
"أنا ضعيف قدام الظالم، بس جامد على المؤدب".
مشاركة من Om Yassin Abo Bakr -
شخص فاشل إنه يعمل روابط نفسية أو اجتماعية صحية مع الآخرين، فيدّعي ممارسة الأخلاق بناءً على مصالحه الشخصية، مش عشان احترام إنساني متبادل أو التزام بشرف التعامل مع الآخر.
اللي هو:
• "مافيش مصلحة عامة… في مصلحتي فقط".
• "أنا أتعامل مع الناس حسب اللي بيقدموه ليّا".
• "مافيش صداقة… في مصالح".
اللي هو:
• "مافيش مصلحة عامة… في مصلحتي فقط".
• "أنا أتعامل مع الناس حسب اللي بيقدموه ليّا".
• "مافيش صداقة… في مصالح".
مشاركة من سها السباعي -
لا تشرح عُمق البحر لسمكة تعيش في حوض؛ العقول محدودة بحدود تجربتها.
مشاركة من سها السباعي -
ومن أشد الأسئلة ديه غباءً هو: ليه المؤذي مؤذي؟ ليه المستغل مستغل؟ ليه الشرشوح شرشوح!!؟!
من غير ليه!
ده واقع لازم نتعايش معاه من غير ليه.
نعترف بالحقيقة ونصدق إننا في وقت ما وقعنا ضحية لناس متستحقناش، بس بنقوم نوقف تاني ونكمل طريقنا.
مشاركة من سها السباعي -
وأهم حاجة إنه مش بيطمح في عالم بلا عقبات - عشان ديه فكرة طفولية ساذجة - إنما بيطمح يطور من نفسه إنه يتعامل مع أي عقبة… فالتحدي بالنسبة له نقطة قوة، بيخليه يشوف حلول مختلفة لنفس المشكلة، كائن سلس مش عشان يتحرك من فكرة لفكرة ويعمل حوار ويفرج شراشيح الحارة عليه… إنما بكل شياكة وهدوء يتحرك ويوصل للي هو عاوزه.
مشاركة من ولاء محمد راشد -
القرار الذي أجبرتك كرامتك على اتخاذه لن تندم عليه مهما حييت.

مشاركة من ولاء محمد راشد -
(نكرر ما نعرفه، لا ما نريده. الألم المألوف يشعرنا بالسيطرة أكثر من السعادة المجهولة).
مشاركة من ولاء محمد راشد -
(الحُب هو أن تمنح شخصًا ما القدرة على تحطيمك، وتثق أنه لن يفعل)؟!
مشاركة من ولاء محمد راشد -
فأعظم دروس الصداقة إن الإنسان يتعلّم يسيب الإيد اللي بتشده للقاع، مش عشان هو بيكره صاحبه، إنما عشان بيحب نفسه ومستوعب قيمته.
مشاركة من ولاء محمد راشد