فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف > اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف

اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف

اقتباسات ومقتطفات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

• ‫‏(القوَّة الحقيقيَة لا تأتي من عدد المرات التي وَقَفت فيها بثبات، بل من عدد المرات التي وَقَعت فيها، وارتَجَف صوتَك، وارتَعشَت خطواتَك، ثم نَهَضت مُجددًا رغم كل ما كُسِر فيكْ)‏

مشاركة من Mira Halim
  • (الرجل الحر هو من يختار معاركه، لا من يُجرّ إليها).‏

مشاركة من wael reda
  • المنطق بيقول: طاقتك ووقتك ونفسيتك أغلى من إنهم يترموا في جدال عمرك ما هتكسبه!‏

• "أن تنتصر دون قتال هو ذروة المهارة".‏

مشاركة من wael reda
  • ‏(نحن بحاجة لمن يمكننا البكاء في حضرتهم، ثمّ لا يمنعهم ذلك عن رؤيتنا… كمحاربين).‏

مشاركة من wael reda
  • فالشرشوح بيكره الناس اللي عندهم ثقة في نفسهم، لأنهم بيفكّروه بنقصه. هو ببساطة الابن غير الشرعي لعقدة النقص!‏

• ساعات باشوف الإنسان الشرشوح ده عبارة عن كائن بيزعق عشان يحس إنه موجود.‏

• ساعات باشوف الإنسان الشرشوح ده عبارة عن كائن بيزعق عشان يحس إنه موجود.‏

مشاركة من wael reda
  • فللأسف أنا اتعلمت - بعد دروس قاسية كتير - إن مفيش حد بيغير طبيعته، أو يعني الموضوع صعب جدًا جدًا جدًا، فالعقرب هيفضل عقرب بطبيعته السامة، والحكيم هيفضل إنسان بطبيعته المحبة الطيبة.‏

‫ ‏وأي علاقة بينهم للأسف قايمة لازم فيها سم، حتى ولو العقرب غلبان وملوش ذنب في اختيار طبيعته.‏

‫ ‏في النهاية، اختيار الإنسان هو اللي بيحركه في الطريق اللي يستحقه.‏

‫ ‏صعبان عليك العقرب وعاوز تديله فرصة وتتعامل معاه؟ استحمل اللي هيجي لك منه… مش بقولك تغرقه أو عاديه، بس على الأقل متنساش حقيقتك أو تستهتر بقيمتك عشان أي حد، مش بس عقرب!‏

مشاركة من Amona Mohammed
  • لكن فهمنا لسلوك الآخرين مينفعش يكون مبرّر لتقبّلنا أذيتهم لينا.‏

• الجبان يقسو على من يسامحه، ويصمت أمام من يخشاه.‏

• (ما يجب أن تذكر نفسك به أن هدفك هو عبور المستنقع، لا مقاتلة التماسيح).‏

‫ ‏فطريقك و

مشاركة من Emana Zul
  • (القوَّة الحقيقيَة لا تأتي من عدد المرات التي وَقَفت فيها بثبات، بل من عدد المرات التي وَقَعت فيها، وارتَجَف صوتَك، وارتَعشَت خطواتَك، ثم نَهَضت مُجددًا رغم كل ما كُسِر فيكْ)‏

• اختيار الإنسان هو اللي بيحركه في الطريق اللي يستحقه.‏