❞ أنا ضعيف قدام الظالم، بس جامد على المؤدب". ❝
فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف > اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
اقتباسات ومقتطفات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.
مشاركة من Sara Salem
ومن هنا قالت حنّة آرندت إن الشر مش قوة شيطانية جبارة أو قدرة خارقة على إيذاء البشر، إنما الشر ببساطة هو إنسان أقل من العادي مش عاوز يفكر.. إحنا بس اللي بنشوفهم ساعة الشر أكبر من حجمهم.
مشاركة من Mira Halim -
مشاركة من Mira Halim -
أو مثلا: (المسامح كريم)… عظيم أوي الكلام ده، بس بناءً على إيه احنا بنسامح؟ هل أسامح عشان أنا خانع وعاجز ومش عاوز أدخل في حوارات؟! أم المسامحة دي بتيجي من شخص قوي يقدر يعمل ويسوي، بس خلاص الدرس
مشاركة من Tayseer Soliman -
الجبان يقسو على من يسامحه، ويصمت أمام من يخشاه.

مشاركة من Tayseer Soliman -
الجبان يقسو على من يسامحه، ويصمت أمام من يخشاه.

فرانكل بيقول في كتابه (البحث عن المعنى):
(يمكن سلب كل شيء من الإنسان إلا شيء واحد: آخر الحريات الإنسانية - اختيار موقفه في أي ظرف من الظروف، واختيار طريقه الخاص).
في النهاية في جملة حلوة بتقول:
(نحن بحاجة لمن يمكننا البكاء في حضرتهم، ثمّ لا يمنعهم ذلك عن رؤيتنا… كمحاربين).
مشاركة من Tayseer Soliman -
عقدة النقص هي شعور داخلي بالدونية، بيخلي الإنسان يحس إنه أقل من غيره، في الشكل، الذكاء، المكانة، أو حتى الحب
مشاركة من Tayseer Soliman -
في النهاية، الإنسان المرن مفيش عقبة بتوقفه، ولو وقف مرة مش هيوقف المرة اللي بعدها… فهو مش بيهرب من فكرة العقبة، لكن بيلاقي لها حل. هيعدي من خلالها، فوقها، حواليها، هيلاقي حل ويعديها!! وأهم حاجة إنه مش بيطمح في عالم بلا عقبات - عشان ديه فكرة طفولية ساذجة - إنما بيطمح يطور من نفسه إنه يتعامل مع أي عقبة… فالتحدي بالنسبة له نقطة قوة، بيخليه يشوف حلول مختلفة لنفس المشكلة،
مشاركة من wael reda -
(القوَّة الحقيقيَة لا تأتي من عدد المرات التي وَقَفت فيها بثبات، بل من عدد المرات التي وَقَعت فيها، وارتَجَف صوتَك، وارتَعشَت خطواتَك، ثم نَهَضت مُجددًا رغم كل ما كُسِر فيكْ)
برينيه براون
مشاركة من Mira Halim