في فرق بين الإنسان الصارم القوي وبين الـAsshole الشرشوح. فالإنسان القوي بيتحداك عشان يخليك تطلع أفضل ما عندك من غير ما يكسرك أو يأذيك، إنما الـAsshole الشرشوحي بيتعمد دايمًا يخليك حاسس إنك قليل أو مش كويس.
فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
عارف إن الدنيا غالية، ومش ناقصة كتاب يتباع بأي كلام. وعارف إنك لازم تفكّر كويس قبل ما تدفع فلوسك. بس خلّيك فاكر إن في حاجة أغلى من تمن الكتاب بكتير: إنت… أحلامك، مزاجك، وقتك، وطاقتك. وفي الدنيا دي مفيش أشرس من ناس بتتغذّى على كيانك وبتسحب منك طاقتك واحدة واحدة. الكتاب ده مش هيخلّصك منهم، بس هيديك الوعي اللي يخليك تعرفهم… وتعرف تتعامل معاهم. وأنا متأكد إن الكلام العاطفي مش هيقنعك، ومش بالكلمات الرنّانة بتتاخد القرارات أصلًا. القرارات الصح بتيجي بالوعي والمنطق… وده بالظبط اللي هتلاقيه هنا. فاتوكّل على الله، ما هو مش أول قرار تاخده وتكتشف بعدين إن حد كان بيضحك عليك… بس يمكن يكون أول قرار تفهم فيه اللعبة بدري.عن الطبعة
- دار الوطن للنشر والتوزيع
اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف
مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
Tony Ayoub
كتاب جميل... لغة بسيطة... سلاسة في الإنتقال من فكرة لفكرة... الفصول قصيرة تنتهي قبل أن تُفكر في عدد الصفحات المتبقية... فيه فكرة بيوصلها بطريقة منظمة
Dr. Toka Eslam
فن التعامل مع الشراشيح -كيرلس بهجت 📚
🔷️️اسم الكتاب : فن التعامل مع الشراشيح
🔷️️اسم الكاتب : كيرلس بهجت
🔷️️نوع الكتاب : تنمية بشرية / أدب ساخر
🔷️️اصدار عن : الوطن للنشر والتوزيع
🔷️️عدد الصفحات : ١٧١ صفحة
🔷️سنة الإصدار : ٢٠٢٦
- منذ الوهلة الأولى جذبني إسم الغلاف وشكله ! لأخوض تجربة جديدة مع فكرته وكاتبه ، الكتاب يتحدث عن فئة نقابلها ونتعامل معها سواء على المستوى القريب او البعيد ، ستجد هذا الشخص ( الشرشوح ) في الشارع وفي العمل وان كان حظك سيئاً فربما تجده في منزلك !
- الكتاب يتميز بالحس الفكاهي في سرد الحقائق يعطيك الخريطة ويخبرك كيف تسير عليها بمفاتيح توصلك للكنز ! فالكنز هنا هو أنت ، سلامك النفسي وراحتك وانتصارك لنفسك وليس على غيرك ...
- أحببت فكرته وأحببت لنه يطرح أمثلة واقعيه وانني خلال قراءته وجدتني استحضر مواقف وشخصيات مررت بها ووقفت أفكر ربما لو تعاملت بطريقه مختلفه كما نصحني لأختلف الأمر ، ضحكت معه كثيراً وأحسست مع بالونس والعلم في وقت واحد فقد كان رفيق ممتع انهيته في جلسة واحده ، تاركاً لدي بذرة سأحاول ان اهتم بها وارعاها لتكبر
وتغيير في تفكيري وتعاملي مع تلك الشخصية البغضيه ...
- الكتاب يمزج بين العاميه والفصحى كنت أفضل لو كان بالفصحى ولكن بلاشك سنتهيه سريعاً ، تجربة اولى للكاتب ولن تكون الأخيرة ...
🔷️إقتباسات /
- في نهاية الكتاب عاوز أوجه رسالة لكل الشراشيح اللي قابلتهم في حياتي، شكرًا بجد، استفدت منكم كتير واكتشفت في نفسي حاجات أكتر.
-❞ ساعات باشوف الإنسان الشرشوح ده عبارة عن كائن بيزعق عشان يحس إنه موجود. ❝
Mohamed Metwally
بصيغة سهلة وساخرة، يتكلم الكتاب عن الانسان "الشرشوح" وهذا طبعا مصطلح شعبي وليس علمي، فبالتالي أمكن استخدام التسمية على أي شخص حولك يسبب لك اﻷذى النفسي بوجوده في حياتك سواء الأسرية، العاطفية أو العملية، وبيشرح الكتاب مبادئ لفهم الشرشوح ده والتعامل اﻷمثل معاه.
مع إن الكلام عام شوية ويختزل مشاكل نفسية متعددة في شخص "الشرشوح" لكن روشتة العلاج واحدة في مواجهته، ﻷن العلاج الحقيقي ليس في تقويمه هو ولكن في تقويم تعاملك أنت مع أمثاله.
يمكن من خلال قراءات متعددة لي لكتب الصحة النفسية وجدت أن الخلاصة وطوق النجاة يعتمد بشكل أساسي على ٣ نقاط:
١- حب نفسك، واعلم أنك بشر تخطئ وتصيب، فلا تجلد نفسك أكثر من اللازم وتعلم من أخطاءك.
٢- علم نفسك أن تقول 'لا' واعتزل ما يؤذيك، ماتجيش على نفسك.
٣- احترس من 'النرجسي' واطرده من حياتك، أو تعلم التعامل الصحي معه إن كنت لا تستطيع طرده.
محمد متولي