#تقى_سرور
ترجمة: دُنيا درويش
دار نشر: دارك للنشر والتوزيع
تقييم: ⭐⭐⭐⭐
❞ إن معركة الإنسان الحقيقية تدور داخل ذهنه، مع غرائزه، وأفكاره، ومشاعره. ❝
في البداية عندما رأيت أمامي عنوان الكتاب جذبني جدًا لإني دايمًا بسأل نفسي ليه في ناس كتير جدًا مش بتكون محبوبة وناس تانية بتكون محبوبة، معلوم طبعًا إنه الشخص العفوي، الطبيعي، غير المصطنع هو دايمًا اللي بيفوز بحب الناس وجذبهم بدون مجهود مصطنع لكن كنت حابة أتعمق في المسألة بتوسع والكتاب حققلي دا جدًا ♥
الإنسان معركته الداخلية لا تتنهي، دائمًا في تطوير وصراع وإخفاقات وتعامل خاص في مشاعره، لا يعلمها سوى نفسه ويحتاج دائمًا إنه يتعامل مع الناس بشكل كبير حتى لو رفض هذا الأمر فهو بشكل أو بآخر سيتعامل، فلابد من تحسب فكرة تطوير مهاراته الشخصية مع الآخرين وسرعة التكييف والتأقلم مع التغييرات والكتاب كان سلس جدًا يوضحلي الرحلة الخاصة بالإنسان من بداية معرفة أسباب الشخصية المحبوبة وغير المحبوبة حتى التعامل الميداني مع الآخرييين...
الكتاب في البداية شرح بتفصيل عن صفات الشخصية المحبوبة وغير المحبوبة ومن ثم اختبارات لتقيس إذ كنا أشحاص محبوبين أم لا
ثم عن الأشخاص الأنطوائيين والانبساطيين أو الأشخاص اللي دامجة بين الأنطوائي والانبساطي وسماتهم وإي الأسباب اللي بتؤدي كل شخص منهم لاختياره الوضع دا
ثم عن التربية والطلاق والزواج ومقارنة لذيذة بين الرجال والنساء في استقراهم النفسي
ثم عن الخوف وإي اسبابه وأعراضه وكمان عن الغضب وسببه وأعراضه
ونهى فصول الكتاب بالعودة لرحلة الإنسان الداخلية من
- اختيار المهنة المناسبة لشخصيته
- هل هو متقبل عيوبه ومتأقلم معاها ولا بيشعر بالدونية من خلال تعاملاته مع الأخريين؟
-سمات الشخصية اللي تخلي منك قائد
- هل إنتِ بتسيري وراء القطيع ولا ليكِ رأي وغاية وهدف؟
- هل إنتِ من الشخص اللي بيقول نعم على كل طلب ليكِ؟ ولا ممكن تقولي لا؟
كتاب صراحةً قيم جدًا وواسع وشامل لأبعد حد، مكنتش أتوقع إنه هيكون بيحوي داخله أكتر من حل مشكلة معينة مش منحصر على عنوان الكتاب فقط من الناحية الرئيسية بل استطرق طويلًا في الفروع ♥
الترجمة: كانت ممتازة ومحستش بملل نهائيًا بالعكس، كان محبب لقلبي جدًا وأول ترجمة لدندون ومش أخر مرة بٱذن الله ♥
حبيت وجود الاختبارات بعد كل فصل خلاني أكون مبسوطة من إني خرجت من الفصل مستعوبة وكمان بطبق بشكل عملي.
بالتوفيق الدائم وهستنى إي ترجمة ليكِ بعد كدا ♥