سندريلا سيكريت > اقتباسات من كتاب سندريلا سيكريت

اقتباسات من كتاب سندريلا سيكريت

اقتباسات ومقتطفات من كتاب سندريلا سيكريت أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

سندريلا سيكريت - هبة السواح

سندريلا سيكريت

• ‫‏«أن تكون إنسانا فإن هذا يعني إن تكون مطالبًا بمعنى تنجزه ‏وبقيم تحققها»‏

‫‏فيكتور فرانكل‏

مشاركة من Asma Adam
  • بالأفورة أما تعبري ‏عن مشاعرك، أو بتعلمك تكتمي أحاسيسك عموما، ‏فاللي هيحصل إن الموقف هيعدي، بس الشعور مش ‏هيروح! هيفضل الشعور يتحوش جواكي، هيفضل يقولك ‏‏«شوفيني.. حسي بيا.. أنا موجود.. خليني أتكلم».. وإنتي ‏عمالة تكبتيه! وكل مرة هتكبتيه فيها… هيعمل نقطة سودا ‏جواكي، زلطة جوه قلبك، وموقف على موقف وزلطة على ‏زلطة هتلاقي طوبة اتكونت وكعبلتك، أو أثرت على سرعتك في ‏طريقك! كلبش حصل وقيدك لأنه أثر على نظرتك لنفسك ‏وللحياة! أثر على قرارات وتصرفاتك وردود أفعالك! ‏‏

⁠‫‏وعشان تفكي التقييد ده وتبقي حرة إنتي محتاجة تلت خطوات: اتنين ‏بعقلك والتالتة بقلبك.‏‏

⁠‫‏⁠١ ـ أول خطوة إنك تدركي إيه أكتر كلبش أو طوبة من اللي ‏حكيناهم في قصص الأميرات موجودة عندك.‏ وموجودة عندك دي مش معناها إنك مرة أو اتنين ترددتي مثلا.. إنما معناها إنك الغالب على قراراتك التردد. أو الغالب على تصرفاتك المثالية.. أو التسويف إلى أخره.

⁠‫‏⁠٢ ـ ثانيا إنك تشوفي إزاي الكلبش أو الطوبة دي معطلاكي ‏في حياتك ومأثرة عليكي سلبيا.‏ إزاي التسويف مثلا معطلك عن الإنجاز؟ إزاي المثالية مخلياكي مضغوطة؟ وهكذا.

⁠‫‏⁠٣ ـ ثالثا إنك تمسكي الطوبة دي وتحوليها تاني لزلط ‏صغير، وتاخدي زلطة زلطة ترميها لحد ما الطوبة تروح.‏

⁠‫‏يعني بمعنى آخر إنك تدخلي جوه قلبك وترجعي تاني ‏للمشاعر اللي عمالة تقولك «شوفيني… حسي بيا… أنا ‏موجودة… خليني أتكلم» وتخليها تتكلم وتعبر عن نفسها ‏عشان تهدى وتروح، سواء كانت المشاعر دي خاصة بمواقف قديمة أو مواقف ‏لسه بتحصل لك.‏

⁠‫‏اتعودي ما تكتميش مشاعرك! ‏ارجعي للمواقف القديمة اللي لسه معلمة عليكي واتكلمي ‏عن الشعور الحقيقي اللي في قلبك مع حد أو حتى مع نفسك ‏أو بالكتابة.‏

⁠‫‏اسمحي لنفسك تحس بالحزن أو الإحراج أو ‏الإحباط أو الخوف أو الغضب أو أي شعور جواها، بدل ما ‏تفضلي تكبتي المشاعر دي لحد ما تتحول لكآبة ومثالية ‏وحكم على الغير وتسويف وتردد واستياء وغيرها من ‏الكلبشات اللي بتبوظ رؤيتك وبتقيدك في حياتك.‏‏

مشاركة من Yasmine Hussien
  • عني بمعنى آخر إنك تدخلي جوه قلبك وترجعي تاني ‏للمشاعر اللي عمالة تقولك «شوفيني… حسي بيا… أنا ‏موجودة… خليني أتكلم» وتخليها تتكلم وتعبر عن نفسها ‏عشان تهدى وتروح، سواء كانت المشاعر دي خاصة بمواقف قديمة أو مواقف ‏لسه بتحصل لك.‏

⁠‫‏كل واحدة فينا هتلاقي نفسها عندها كلبش أو أكتر من ‏القصص بتاعت الأميرات دول، واحدة هتبقى لابسة كلبش ‏‏«النكد والكآبة» ومش عارفة تشوف أي حاجة حلوة ‏حواليها، وواحدة عندها «التردد» وطول النهار بتضيع ‏فرص من إيدها، وواحدة «المثالية» اللي ضاغطة بيها ‏نفسها وكل اللي حواليها، وفلانة «التسويف» ومافيش أي ‏عزيمة ولا إنجاز، ودي عايشة جوه الغلط اللي عملته ‏وبتجلد نفسها بيه كل يوم، ودي عندها «استياء» ونقمة ‏وبتعاقب المجتمع وبتدفعهم فاتورة عطائها غير المدروس، وفلانة عندها كلبش «إصدار الأحكام» على نفسها أو على ‏غيرها طول الوقت، وواحدة هتبقى زي سيندريلا في أول ‏مقابلة مع أشجان… مكلبشة نفسها بـ«اللوم» وعلى طول ‏بتشتكي من الظروف وبابا وماما

مشاركة من Yasmine Hussien
  • الجاي:‏‏

⁠‫‏⁠١ ـ إيه اكتر جوانب في حياتي مش راضية عنها؟

⁠‫‏⁠٢ ـ إيه اللي أنا بعمله غلط فيها ومحتاجة أصلحه؟

⁠‫‏⁠٣ ـ إيه اللي بعمله كويس ومحتاجة أزوده؟

⁠‫‏⁠٤ ـ لو قررت من النهاردة إني أتحمل ١٠٪ زيادة من ‏مسؤوليتي تجاه حياتي… إيه القرار اللي هاخده مهما كان ‏بسيط؟ (مثال: هابدأ أروح الجيم… هاخرج مع صحابي مرة ‏في الأسبوع… هقرا كل يوم ٥ صفحات من كتاب).‏

مشاركة من yara abu dahood
  • «المؤمن كالغيث، إينما ‏حل نفع» ‏‏

مشاركة من NESR
  • ‫‏«لا تنس فوق كل شيء واجبك أن تحب نفسك»‏

‫ ‏سورين ‏كيركغارد‏

‫ ‏ ‏

مشاركة من Radwa Elgandey
  • ‫‏«عليك أن تصالح نفسك عشر مرات في النهار، لأنه إذا كان في ‏قهر النفس مرارة… فإن في بقاء الشقاق بينك وبينها ما يزعج ‏رقادك»‏

• ❞ إن أطول سفر يقوم به المرء هو العبور إلى عمق نفسه ❝

مشاركة من Sarah M
  • ❞ الخوف شعور مهم جدا ‏طول ما بيشجعك إنك تطوري نفسك وتستعدي أكتر ‏وتتوكلي على الله ❝

مشاركة من Sarah M
  • ❞ الذي يريد أن ينتصر في الحياة عليه أن ينتصر على نفسه..‏. على خوفه وكسله وأنانيته وتردده… وأن ينتصر على نواقصه ❝

• ❞ المرء مسؤول مسؤولية كاملة عن طبيعته واختياراته ❝

مشاركة من Sarah M
  • ـ في بُعد تاني مهم ‏جدا وهو بُعد العطاء! أما بتلاقي المعنى من حياتك ومن ‏اللي بتمري بيه، مش بتقدري غير إنك تنقلي ده لغيرك ‏وتساعديه، وساعتها بتبقي سيبتي بصمتك وحققتي مراد ‏ربنا منك فعلا! عشان كده الناس اللي عايشة لنفسها و‏بس ـ مهما كبروا في حياتهم ـ في الآخر بيقفوا! بيحسوا ‏إن في حاجة ناقصة! بيحسوا بكآبة لأن الحياة من غير عطاء ‏بتبقى فعلا كئيبة وملهاش معنى! ‏‏

مشاركة من Gehad Ahmed
  • الإرادة بتاعتك مش هتقوى غير لو رميتي ‏نفسك في تحدي، غير لو أخدتي مخاطرة، غير لو ‏واجهتي مشاعر الخوف اللي عندك وبطلتي تفكري ‏شوية في اللي ممكن يحصل ويجرى، وأخدتي أكشن ‏حالا!

مشاركة من Gehad Ahmed
  • ‫‏«قد تُحبط إذا فشلت لكنك ستندم إذا لم تحاول» ‏