راجعة لنفسي > اقتباسات من كتاب راجعة لنفسي

اقتباسات من كتاب راجعة لنفسي

اقتباسات ومقتطفات من كتاب راجعة لنفسي أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

راجعة لنفسي - مها صبري

راجعة لنفسي

• كل خطوة بترجعي بيها لنفسك، هي خطوة رجوع لله، لأن" النفس المطمئنة" اللي ربنا دعاها في قوله:‏

‫ ‏" يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إلى رَبِّكِ راضية مرضية، وادخلي في عبادي وادخلي جنتي" (الفجر الأيات 27-28)‏

‫ ‏مش بتتخلق فجأة، دي نتيجة رحلة طويلة من الوعي، والملاحظة، والتزكية، رحلة رجوعك لنفسك الحقيقية… اللي فيها سلامك، وإيمانك، وربك‏

• ‫ ‏كُنت فاكرة إني عارفة نفسي كويس… بس اكتشفت إن اللي كنت شايفاه مجرد "قشور".‏

‫ ‏المواقف اللي مريت بيها — سواء كإنسانة أو كأم — كانت مراية بتوريني كل مرة جانب جديد مني، وجانب تاني كنت بهرب منه.

• ‫ ‏ومع كل صفحة، افتكري دايمًا:‏

‫ ‏الوعي مش إنك تبقي نسخة جديدة… الوعي إنك ترجعي لنفسك الحقيقية.‏

• ‏قبل الوعي كنا فاكرين إننا بخير، بس في الحقيقة كنا “مغيبين” عن نفسنا ‏

‫ ‏بنعيش داخل “منطقة الأمان”، لكنها كانت مجرد قناع بيخبي الخوف، والاحتياج، والمشاعر المكبوتة.‏

‫ ‏الوعي مش إنك تتغيري… الوعي إنك تفتحي عنيكي على حقيقتك.‏

‫ ‏إنك تسألي نفسك: “أنا مين؟”‏