أثر الفراشة - دعاء زكريا

أثر الفراشة

يطرح الكتاب مفهوم العافية بوصفها حالة توازن شاملة بين الجسد والعقل، لا مجرد أرقام أو تحاليل. يتناول السمنة، ومقاومة الإنسولين، واضطرابات الأمعاء، والهرمونات، والهيستامين، والفيبروميالجيا باعتبارها رسائل من الجسد لاختلال أعمق في نمط الحياة. رسالته الأساسية أن الجسم لا يعادي صاحبه، بل ينبهه، وأن العلاج الحقيقي يبدأ بفهم الأسباب الجذرية، والإنصات المبكر، واتخاذ خطوات بسيطة تعيد التوازن قبل أن يتحول التعب إلى مرض. فالفراشة عمرها قصير، لكنها تغيّر اتجاه الريح بحركة جناح… وأملي أن يكون جناح هذا الكتاب — مهما بدا بسيطًا — قادرًا على تحريك نسمة خفيفة في داخلك نحو تمام العافية.

اقتباسات من كتاب أثر الفراشة

دلوقتي ممكن كتير منكم يبقوا عارفين ليه لمَّا نقعد في مطاعم، بيحطُّوا لنا التوست الأبيض، اللي يجنن ده في الأول، ولازم يسيبونا شوية على ما ينزل الأكل ‫ - ليه؟ ‫ - لأن ده سكر أبيض. هو عيش صحيح، بس هو عبارة عن سكر أبيض أول ما هيدخل جسمك، هيعمل "راش" (Rush) للإنسولين، هيخلِّيك تاكل أكتر وكمان، على ما تخلَّص الوجبة بتاعتك، سكرك هينزل تاني، وهتبقى بتفكر بس إنك تاخد حاجة حلوة ‫ أبحاث كتير قارنت بين الناس اللي بدؤوا أكلهم بالعيش الأبيض، واستنُّوا عليهم شوية، وبين الناس اللي دخلت في الـ "مين كورس" (Main Course). لقوا إن معظم الناس

مشاركة من Marwa Madbouly
كل الاقتباسات