فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف > اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف

اقتباسات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف

اقتباسات ومقتطفات من كتاب فن التعامل مع الشراشيح : دراسة في مفاهيم القوة والضعف أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.

• فمش دايمًا اللي بيكسب هو اللي بيزعق أكتر، ولا اللي بيردح أحسن. أبدًا!‏

‫ ‏إنما اللي فاهم نفسه بوعي واتزان..‏

‫ ‏اللي عارف إمتى يسكت، وإمتى يرد..‏

‫ ‏اللي مستوعب كويس قوته، وقادر يخوض في المجاري من غير ما يتوسّخ…‏

مشاركة من Fares Ali
  • "الشر مش دايمًا نابع من نية شريرة، أحيانًا بيطلع من عقل بيبرر لنفسه إنه صح".‏ ‫ ‏وده بيخلي التعامل مع الشراشيح أصعب، لأنك مش بتواجه بس قلة الأدب، إنت بتواجه منظومة دفاع نفسي متكاملة اللي هو ما تحاولش تقنعه إنه

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • نفسية بتخاف من المواجهة الحقيقية، فتلجأ لقلة الأدب والسفالة وسلوكيات غير شريفة في أخذ حقها أو إثبات نفسها.‏

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • من العبث والهبل والسذاجة إن الإنسان يحرق من وقته وطاقته في أفكار أو أسئلة مش هتوصله لحاجة مفيدة له، إنما هو بس عشان يطيب خاطر نفسه بإجابات خيالية مؤقتة، بيسحل نفسه في صراعات فكرية يهرب فيها من الواقع.‏

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • بيقيس احترامه للناس على أساس مدى خوفه منهم، مش على أساس أخلاقهم أو حقيقتهم. بيقيس قيمة الناس له على أساس اللي هياخده منهم أو يستفيد إيه من وراهم، مش على أساس قيمتهم كبشر أو علاقته الإنسانية بيهم.‏

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • الشرشوح - في وجهة نظري - مش مجرد شخص بيزعق في الشارع أو بيشتم في الكومنتات. لأ، ده منظومة كاملة من السلوكيات اللي بتقوم على مبدأ واحد:‏

‫ ‏"أنا ضعيف قدام الظالم، بس جامد على المؤدب".‏

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • (ندوبي الواضحة، تعني أني كنت أقوى ممّن حاول إيذائي)

مشاركة من Mina Mamdouh Ramzy
  • (ندوبي الواضحة، تعني أني كنت أقوى ممّن حاول إيذائي)

• ❞ لا تشرح عُمق البحر لسمكة تعيش في حوض؛ العقول محدودة بحدود تجربتها.‏ ❝

مشاركة من Hajar Sweed
  • (ندوبي الواضحة، تعني أني كنت أقوى ممّن حاول إيذائي).‏

مشاركة من شمندورة🦋
  • ‏(في هذا العالم لا يمكن إلّا أن تكون واحدًا من اثنين: حملًا يُؤكل أو ذئبًا يأكل… أفلا يوجد يا إلهي حيوانٌ ثالثٌ يكون قويًّا وطيّبًا معًا؟).‏

‫ ‏- نيكوس كازانتزاكيس‏

مشاركة من Marwa Madbouly