بره الدايرة - رشا صيرة

بره الدايرة

علاقات البشر صعبه ومركبه وأصعب حاجه فيها أن الكل بيدخلها وهدفه أنه يكون سعيد ومرتاح وكسبان بس ده فى الواقع مش هيجى لوحده ولا هيحصل بتنفيذ قانون معين! أوقات وأحنا بندور أن ده يحصل رجلنا بتدخل جوه دايرة وبنفضل نلف فيها بس لازم فى لحظة نخرج منها..... هنقدر نتخطى المعاناة كل ده بيخلينا ندخل فى دواير كتير فى الحياة اوقات بنفهمها واوقات بنفقد القدرة على استيعاب اللي بيحصلنا جواها لان الطرق اللي بنتبعها فى معايشة الاخرين خلال ازماتهم او رؤيتنا لطريقتهم فى التعامل مع الازمات اللي بتصيبهم بتعرضنا للاذى علشان كده الوعى بالعلاقات وانواع الشخصيات اللي ممكن تدخلنا جوة دايرة بنفقد فيها معنى وقيمة حياتنا بيكون مهم جدا لاننا كل ما عرفنا اكتر عن الاخرين هيفيدنا فى فهمنا عن نفسنا وحماية دايرة حياتنا الانسان الواعى لازم يحلل ويفهم ويعرف كل شيء عن دايرة حياته علشان يقدر يبنى عليها نظرياته وتطبيقاته اللي بيطبقها فى حياته اليومية الدايرة دى اوقات بتكبر واوقات بيضيق محيطها ومركزها وابعاد الدايرة والقوانين اللي جواها بتتغير وطول ما انت على خط الدايرة هتفضل الدايرة تلف بيك وتنتقل من نقطة لنقطة هتغيرك وتبدل احوالك هتخليك مرتاح فى فترة وبتعانى فى فترة تانية الشيء الوحيد اللي ممكن ما يتغيرش فى حياتك هو انك تكون ثابت فى مركز الدايرة او بمعنى اصح تكون انت مركز الدايرة واى شيء تانى بيلف جوة الدايرة بتضيفه الى مركزك يعنى لنفسك بس ده عمره ما هيحصل الا لو كنت انت المتحكم فى لف عجلة الدايرة