لم أهتم يومًا بكلامه إلا أن كلماته كانت تترك جرحًا لا يلتئم في قلبي
حاوي > اقتباسات من رواية حاوي
اقتباسات من رواية حاوي
اقتباسات ومقتطفات من رواية حاوي أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الرواية.
حاوي
مشاركة من Huda Khalil
النسيان صعب بس راحة في أوقات كتير.
انت عمرك ما هتعيش طبيعي! اقبل الأمر الواقع وعيش حياتك بالشكل اللي اتكتب ليك
فقط حينما تصبح وحيدًا تمامًا، تبدأ تنبش عن ماضيك لعلك تجد فيه ما يؤنسك
مشاركة من Huda Khalil -
تمنيت لها حظًا سعيدًا وأنا أصرخ بداخلي كطفل صغير، رحلت تاركة وراءها طفلًا يعيش على أمل عودتها في يوم من الأيام.
مشاركة من Huda Khalil -
لا عجب أن أمي قد تركته، ولكن، لماذا تركتني معه؟ لماذا تركتني في تلك الحياة مع رجل لم أره يبتسم في يوم من الأيام ولو على سبيل الخداع؟!
مشاركة من Huda Khalil -
لم أرهم ضحايا أبدًا، كنت أراهم لعنة لا بد من طمسها، شر لا بد من تدميره مهما كان الثمن، حتى وإن كان هذا الثمن خسارة روحي كإنسان القطعة تلو الأخرى
مشاركة من Huda Khalil -
التعابين اللي إحنا عايشين وسطهم أسوأ بكتير من اللي بيزحفوا على الأرض.
مشاركة من Huda Khalil -
القاتل ماينفعش يثق في حد، زي ما الحاوي ماينفعش يثق في تعابينه، خصوصًا لو التعابين دول من البشر، عمومًا هحكيلك عليها بعدين، تحب تأكّل سيدة؟
مشاركة من Huda Khalil -
الكتابة والقتل وجهين لعملة واحدة، الكاتب بيقتل في خياله على الورق، والقاتل بيلبي رغباته وأحلامه على أرض الواقع
مشاركة من Huda Khalil -
لكل إنسان الحق في بعض الطمع طالما كان مشروعًا.
بعض الأشياء لا تتركنا مهما حاولنا الهروب منها، تلتصق بنا إلى الأبد
مشاركة من Huda Khalil -
مشكلة اللي بيلعب بالنار إنه بيبقى فاكر إنه مستحيل يتلسع منها، لمجرد إنه لعب بيها مرة واتنين من غير ما يحصله حاجة
المهم تبقى ناصح، عقلك يسبق إيدك وقلبك مايدقش وقت القدر بدل ما يعمي الاتنين
في حياتك هتقابل أفاعي هتتربصلك، وأفاعي تانية هتبقى عايزة تأذيك
مشاركة من Huda Khalil -
مافيش إنسان بيلغي جزء منه، المهم تكون انت دايمًا الأقوى والمسيطر على نفسك.
مشاركة من Huda Khalil -
عيب الدم إنه بيصبح كيف بعد شوية، بتحبه وبتفكر فيه زي النسوان، بيندهك زي النداهة ومش هتعرف تقولها لا. الشاطر هو اللي يعرف يعمل ده ازاي وامتى وفين.
فيه ناس الموت رحمة للي حواليهم قبل ما يبقى رحمة ليهم
مشاركة من Huda Khalil -
يرى أغلب البشر الموت على هيئة وحش مخيف، أما أنا فأراه التحرر النهائي من كل شيء، عدل يتحقق، باب نعبره للمصير المنتظر،
مشاركة من Huda Khalil