بعض ما ورد بشأنها > مراجعات رواية بعض ما ورد بشأنها

مراجعات رواية بعض ما ورد بشأنها

ماذا كان رأي القرّاء برواية بعض ما ورد بشأنها؟ اقرأ مراجعات الرواية أو أضف مراجعتك الخاصة.

بعض ما ورد بشأنها - رامي أحمد

بعض ما ورد بشأنها

رواية «بعض ما ورد بشأنها» للكاتب رامي أحمد

عملٌ يميل إلى الغموض والتأمل في النفس البشرية، بلغةٍ تقترب من الشعر الحر حتى يخال القارئ أنه أمام مسرحية شعرية تتخفّى في هيئة رواية.

تسير الأحداث في أجواء ضبابية مقصودة، تجعل تجربة القراءة أشبه بالتيه داخل متاهة يونانية؛ شخصيات تتحرك في مسارات متداخلة، تبحث عن الخلاص، لا من وحشٍ أسطوري، بل من ذواتها.

الشخصيات رومانسية حالمة، أقرب إلى أبطال الأساطير، وقد منحها غياب التبرير التفصيلي لمآسيها مسحة تجريدية جعلتها جزءًا من الفكرة الكبرى للنص، أكثر من كونها شخصيات واقعية تقليدية.

ويظل راوي الرواية مجهولًا حتى الفصل الأخير، وربما حتى الصفحة الأخيرة، وهنا يكمن التحدي الحقيقي للقارئ؛ فبعد أن يُحكم قبضته على خيوط المتاهة، يبقى السؤال: هل استطاع أن يعرف من هو راوي حكاية بدور أم لا؟

الرواية تجعل البحث أهم من الوصول، وتدفع القارئ ليكون شريكًا في فكّ طلاسم المتاهة وبناء المعنى. تجربة مختلفة، تعتمد على الإيحاء أكثر من التصريح، وتترك أثرها لدى من يحب هذا النوع من السرد التأملي.

مش كل الجرائم زى بعض أكيد 🤷‍♀️

فيه جريمة 🔪بتخلص وتجيب من الآخر على طول

وغيرها بيسب اثر فى الأبدان والنفوس

كل جريمة بتقع ليها وجعها واثرها

الأولى هعتبر وجعها وقتى والدنيا بتلهي وكله بيعدي🥺

لكن الثانية وجعها بيدوم طالما الشخص اللى عدى بها عايش لسه فيها ومش عارف ينسى تأثيرها عليه.

والجريمة فى الرواية ديه من النوع الثاني ✌🏻اللى بيعلم ويسيب أثر … هتقولى بس الناس ممكن تتعافي عادى وتعدى مرحلة الصدمة بعد الوقعة.

هقولك آه صحيح بنسمع عن التعافي فى بودكاست كتير بس هل هو بالسهولة ديه

عايز ارادة أكيد ونفس قوية 💪🏻 وقادرة على التخطى والاصلاح مش نفس هشة ومستسلمة للى كان.

مش كل الناس عندها القابلية لبدء حياة جديدة بعد الأزمات وبتفضل حاصرة نفسها ومغمية عينيها عن الايجابيات هما بيبقوا مش عايزين مسكنات 💊 هما بس عايزين يحسوا بالأمان وده مش بيلاقوه أكيد فى الروشتات 🤷‍♀️

الحقيقة أنى بعد ما خلصت رواية #بعض_ما_ورد_بشأنها لـ #رامي_أحمد فكرت شوية هكتب ريفيو عنها ازاى ديه 🤔 ده أنا رغاية وما بسترش ولو اتكلمت هحرق أحداثها أكيد😄🤷‍♀️ طيب ادى أى hint

لأ لأ ما ينفعش 🤔

وتوصلت أنى هكتفى باللى قولته فوق 👆🏻 وهسيب القراء يشوفوا بنفسهم نوع الجريمة ايه 🤷‍♀️

الرواية خدعتنى فى قراءتها

هتفضل بعد ما تخلصها تفكر فى تفاصيلها وتحلل أحداثها وتحاول تربط الخيوط ببعض 💭

مش هنكر أنى كنت مشتتة فى البدايات ومش فاهمة شوية الأحداث

لكن بعد النص التانى من الرواية بدأت الرؤية تتضح الحمد لله🤲🏻😄 والقصة خدتنى فى اتجاه عكس اللى كان على البال حبيت اللعب بالقراء 😉

صحيح اخدت واديت مع صديقة ليا وقعدنا نحللها سويًا 😄 بس فى النهاية توصلنا لحل الألغاز على ما نعتقد يعنى💪🏻 😄

#مكتبة_دنيا

#قراءات_٢٠٢٦