جريمة تفجير الأولمبياد : سلسلة أنيكا بنجستون 1 > مراجعات رواية جريمة تفجير الأولمبياد : سلسلة أنيكا بنجستون 1 > مراجعة Ahmed Halawa

جريمة تفجير الأولمبياد

و لقاء جديد مع أعمال من السويد

الجريمة هنا جايه بروح و طريقة مختلفة بعيد عن مطاردة الجاني بشكل مباشر و ده لاني العمل بيتناول الجريمة من عين الصحفية أنيكا بنجستون رئيسة قسم الحوداث في الجريدة المسائية.

ايه الدافع وراء  تفجير ملعب خاص باستضافة الألعاب الأولمبية في السويد و يستهدف كرستينا فورهاجي مديرة لجنة الأولمبياد الدولية و اللي قدرت بمجهدها تبقي سبب في فوزهم بالتنظيم .

ايه السبب في سلسلة التفجيرات اللي هتم بعد مقتل كرستينا؟

فكرة قراءة عمل قائم علي ملاحقة  أخبار التحقيقات مختلفة عن نظرة المحقق و التحقيق المباشر مع المتهمين، ليها طعم مختلف لو مكتوبة بشكل حلو و ده اتحقق في الرواية هنا ،و ده أكيد جاي من أني  الكاتبة ليزا ماركلوند هي صحفية بجانب أنها روائية.

بجانب ملاحقة أنيكا أخبار التحقيقات في الجرائم و محاولة  مطاردة المسئولين و تجنيد مصادر في الشرطة و عجني هنا طريقة الغموض في كتابة شخصية المصدر و كمان ظهوره بدون اسم، تناولت الكاتبة حياتها الشخصية و زوجها و أطفالها ،الي جانب تناول مشاكل اللي بتتعرض ليها من بعض الزملاءفي الجريدة و اللي شايفين أنها غير كفؤ لتولي منصبها.

بالرغم من حجم العمل الكبير و كنت متردد أبدا فيه الا انه بيجري في القراءة بشكل ممتاز و ان كان ممكن كان في بعض الاجزاء تختصر شوية ،و فكرني برواية جريمة في بوينس آيرس من إصدار دار العربي و فيها تناول لجرائم من عين الصحافة .

النهاية كانت مفاجأة و الجاني كان بره الشك بالنسبالي و حصل لقاء ممتاز مع أنيكا.

ترجمة العمل  ممتازة تقريبا بدون أخطاء.

٤ نجوم  عشان جزء ملل بسيط جالي .