قالي أيًّا كان اللي عمله ماكس فهو ضرني نفسيًّا، وأول طريق العلاج ممن الضرر ده هو إني أركز إزاي أنا أتعافى. مش ليه هو عمل كده وازاي عمل كده!
ريديت: قصص واقعية مترجمة من موقع ريديت الأمريكي > اقتباسات من كتاب ريديت: قصص واقعية مترجمة من موقع ريديت الأمريكي
اقتباسات من كتاب ريديت: قصص واقعية مترجمة من موقع ريديت الأمريكي
اقتباسات ومقتطفات من كتاب ريديت: قصص واقعية مترجمة من موقع ريديت الأمريكي أضافها القرّاء على أبجد. استمتع بقراءتها أو أضف اقتباسك المفضّل من الكتاب.
مشاركة من Asmaa Belal
في بنات كده اتخلقت عشان تترفه وما تعرفش تشيل الهم اللي انا كنت شايلاه!
ماما قالت لي الحياة مش ابيض واسود. مش طيب وشرير! البشر معقدين،
مشاركة من Huda Khalil -
أنا قررت اعيش… الحياه طلعت اقصر من اني اتمسك فيها بالحقد!
مشاركة من Huda Khalil -
جوايا خلاط من المشاعر! غضب على حزن على احباط على عطف وشفقة، مش قادر افهم هم بيعملوا فيا ليه كده؟
مش قادر افهم منطق انه رماني طول عمره ودلوقتي شايف انه
مشاركة من Huda Khalil -
قلت له اني وصلت لقناعة انه مش ابويا ولا ايه السبب اللي يخليه يتعامل معايا كمنديل حمام استخدمه ورماه بمنتهى القرف كده؟ لكني عارف امي كويس وعارف عمرها ما تخون ابدًا.
مشاركة من Huda Khalil -
كنت بحسدها انها كان عندها اب بيحبها كل الحب ده لدرجة انه لما يموت تحزن! كنت بحسدها لان في مبرر لغيابه! هو مش متعمد يختفي.
بينما أنا ببساطة ابويا ما حبنيش، ما فكرش فيا لحظة، رفضني بكل ما تعني كلمة رفض من معاني.
مشاركة من Huda Khalil -
قدّمِت لي الإحسان اللي هيخلّيني طول الوقت مديون إني أكون عطوف مع أي شخص أشوفه، لأن الموقف كله كان المثال الحي لـ "هل جزاء الإحسان إلا
مشاركة من Huda Khalil -
وقالت لي إني قدّمْت لها الأكتر من فنجان القهوة… قدّمْت لها العطف في وقت هي كانت محتاجة…
مشاركة من Huda Khalil -
في ناس كتير بتيجي الدنيا وتمشي من غير ما تقابل راجل كويّس، ممكن تقابل راجل كويّس بس ما تحبّوش، أو هو يحبها
الموت بيختار أفضل الناس فعلاً! لكن المرض! المرض اللعين ليه يختاره؟
اذا كنت ما حبيتهتش زي الافلام، أنا قلبي واجعني قوي عليها ليه كده؟
مشاركة من Huda Khalil -
في نوع كده من الخونة بيحاول يعوض الطرف التاني لانه بيكون حاسس بالذنب!
مشاركة من Huda Khalil -
الناس مش اشرار شر مطلق بل عندهم دوافع. بس ده مش معناه اني اتقبل الاذي اللي وقع عليا واتسامح فيه.
أنا متفهمة اسبابهم بس مش مسامحاهم.
مافيش حاجة بتتغير، مقاومة الظروف الصعبة بتخلي الظروف أصعب
مشاركة من Huda Khalil -
مهما كان المبلغ اللي اتبرعت بيه قليل فـهو ساهم في وضع جايك الحالي كأني رميت حبة قمح طرحت حقل كامل.
مشاركة من Huda Khalil -
النجاح زي السلم أحيانًا كل اللي بيحتاجه الشخص إن حد يشده درجة.
مشاركة من Huda Khalil
| السابق | 1 | التالي |