حبيبتي > مراجعات كتاب حبيبتي
مراجعات كتاب حبيبتي
ماذا كان رأي القرّاء بكتاب حبيبتي؟ اقرأ مراجعات الكتاب أو أضف مراجعتك الخاصة.
حبيبتي
Aliaa Mohamed
مممممم
ممممممممممممم
ممممممممممممممم
مممم حقيقي انا مش عارفة اكتب ولا أعلق واقول ايه ، اصل انا مقريتش حاجة عشان اعلق عليها اصلا !
بما ان الكتاب باللغة العامية فأنا هعلق بالعامية برضه .
1 - ده مش كتاب دي خواطر واللي مكتوب فيها مينفعش ابدا يجي تحت بند الرسايل ، دي ممكن تبقى بوستات حلوة لطيفة ع الفيس بوك وتجيب لايكات كتير وشير وقلوب وهييييييح وما شابه ذلك ، غير كده يبقى اسمه افترا .
2 - انا تنحت ف الصفحة الاولي لما قريت انه كتب الحاجات دي ف ديسمبر 2014 ، وبقدرة قادر الطبعة الاولي كانت في يناير وخلصت ف يناير وظهرت الطبعة التانية ف يناير وشهداء يناير ماتوا ف يناير ! مش كده وبس ، لا ، الطبعة التالتة ظهرت وخلصت ف فبراير والرابعة ظهرت ف فبراير واحنا دلوقتي ف مارس والله اعلم وصلنا للطبعة الكام ، ومن هنا احب اسأل هما بيطبعوا كام كتاب ف المرة الواحدة عشان تخلص بالسرعة دي ؟!
3 - مكتوب ف الصفحة الاولى ان ف تصحيح لغوي وده شئ حلو جدااااااا ، لا اصبروا متفرحوش اوي كده ، اقروا وهتتصدموا من كم الاخطاء الاملائية واللغوية الموجودة ، انا نفسي بغلط كتير ف النحو وبعترف بده لكن ف بديهيات مينفعش ابدا حد يغلط فيها وحتى لو حصل وغلط امال ايه لازمة المصحح اللغوي لامؤاخذة ؟!
4 - نيجي بقى للمهم ، نيجي للمضمون وما أدراك ما المضمون ، الكتاب كله ع بعضه 5 رسايل - نمشيها رسايل - واحدة لمامته واحدة لأخته واحدة لحبيبته واحدة لبنته واحدة لمصر ، حلو ، لا مش حلو ، ليه بقى ؟ كان ممكن يبقى حلو لو الكلام جديد ومبتكر ومتهرسش ف مليون فيلم عربي قديم قبل كده ، ده احنا حتى وانا بقرا كنت متوقعة هيقول ايه ف الجملة اللي بعدها من كتر التقليدية الرهيبة ف الكلام ، اه عارفة ان حب الام والاخت والحبيبة والكلام الحلو ده متشابه كتير ، تمام ، طالما متشابه يبقى متعملش نفسك خبير وعبقري عصرك وتنزل كتاب وفيه الحاجات دي وعاوزنا نشتريه ولو بجنيه حتى عشان اقراه واضيع نص ساعة من وقتي فيه !
5 - فكرة انك تسيب فراغ بعد كل رسالة عشان تدي فرصة للقارئ انه يوجه رسالة تخصه دي حاجة حلوة ، تمام ، لكن اللي مش حلو انك تخلي الفراغ ده 5 صفحات !! ليه ياعم هو حشو وخلاص ! حد قالك ان لازم الكتاب يعدي 100 صفحة ، الكتاب 109 صفحة لو شيلنا الصفحات البيضا والفراغ اللي قبل كل رسالة مش هيكمل نص العدد ده ، طب ليه كده يعني ؟!
6 - صورة الغلاف حدث ولا حرج ، هو ايه فايدة انك تحط صورتك الجميلة دي ع الغلاف ؟ صدقني ده مش عنصر جذب اطلاقا ، ده مش اسطوانة عشان تحط صورتك عليها ده كتاب والله !!
7 - ملحوظة اخيرة انا مبهاجمش زاب ثروت كشخص ، بالعكس انا بحب اسمع اغانيه جدا ، لكن فعلا اتمنى ميكتبش حاجة تاني بعد كده !
8 - السؤال المهم بقى ، لما كل الناس دي مش عاجبها كتاب زاب ثروت وده واضح من التقييمات هنا ، آمال مين اللي كانوا ف صور حفل التوقيع دول ؟!
عليه العوض ف الوقت اللي راح